Deputatul PAS Vladimir Bolea: În acest moment nu vorbim doar de o insecuritate regională, ci de o insecuritate la nivel european
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul PAS Vladimir Bolea: În acest moment nu vorbim doar de o insecuritate regională, ci de o insecuritate la nivel european

„În acest moment nu vorbim doar de o insecuritate regională, ci de o insecuritate la nivel european, global. Lucrurile astea păreau imposibile să se întâmple în 2022, când diplomaţia a ajuns la acel nivel în care se poate discuta despre orice, se poate soluţiona orice tip de problemă. Consider că oamenii au tras nişte concluzii clare după Al Doilea Război Mondial”, a spus deputatul PAS Vladimir Bolea la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Vladimir Boilea a menţionat că ce se întâmplă în acest moment este neverosimil.

„Vorbim despre mii de morţi, de sute de miliarde de Euro pierderi şi nimeni nu găseşte nicio logică a acestor pierderi de vieţi umane şi financiare”, a spus deputatul.

Vladimir Bolea a menţionat că autorităţile din Republica Moldova sunt pregătite, în permanentă stare de alertă.

„Noi avem aramtă şi, în plus, avem Minsiterul de Interne cu vreo 14000 - 15000 de poliţişti, care au menirea şi pentru asta statul îi plăteşte, să intervină în cazuri de criză. Sperăm că nu vom ajunge la această stare de criză”, a spus Vladimir Bolea. 

Expertul IPRE Mihai Mogâldea a declarat în cadrul emisiunii că impactul propagandei ruse în UTA Găgăuzia, cu instrumente utilizate inclusiv de către lideri politici din Republica Moldova, a dus la faptul că locuitorii autonomiei sunt dezinformaţi.

„Evident că percepţia lor a fost creată prin prisma acelor surse de informare care le-au avut la îndemână, pentru că vorbim de un public majoritar vorbitor de limbă rusă”, a spus Mihai Mogâldea.
Similare
RECOMANDĂRI