R. Moldova pregăteşte pentru Ucraina un pachet umanitar cu produse medicale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova pregăteşte pentru Ucraina un pachet umanitar cu produse medicale

Republica Moldova pregăteşte un pachet umanitar cu produse medicale – medicamente şi echipamente – pentru a-l oferi Ucrainei. Mai devreme, a fost oferit un ajutor umanitar în mărime de circa 1,2 milioane de euro regiunilor Viniţa şi Odesa. Despre aceasta a discutat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, care a avut o întrevedere la Kiev cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu i-a reiterat omologului său solidaritatea R. Moldova şi a întregului popor moldav faţă de Ucraina.

„De la începutul războiului, R. Moldova a condamnat cu fermitate agresiunea militară a Federaţiei Ruse şi a exprimat deplina susţinere pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a notat şeful legislativului, citat într-un comunicat de presă.

Igor Grosu, care se află în Ucraina împreună cu deputatul Lilian Carp, a vizitat şi localităţile Bucea, Gostomel şi Irpin.

„Acest război trebuie oprit, iar crimele de război investigate şi pedepsite. Ucraina în faţa întregii lumi astăzi este o întruchipare a curajului şi a determinării de a-şi apăra valorile şi dreptul de a-şi alege viitorul”, a mai spus Igor Grosu.

Acesta le-a comunicat oficialilor ucraineni despre disponibilitatea Republicii Moldova de a detaşa în Ucraina un contingent de genişti pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populaţia civilă să se simtă în siguranţă.

Preşedintele Parlamentului a subliniat faptul că R. Moldova, din prima zi de război, este alături de Ucraina şi cetăţenii săi care fug din calea urgiei. Aproape jumătate de milion de refugiaţi din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar o sută de mii de refugiaţi se află actualmente în R. Moldova. Circa două mii de copii din Ucraina sunt înscrişi în instituţiile de educaţie generală ale statului.

Similare
RECOMANDĂRI