Grecia renunţă la restricţii antiepidemice pe toată durata verii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Grecia renunţă la restricţii antiepidemice pe toată durata verii

Viaţa în Grecia revine la normal pe întreaga perioadă turistică estivală. Vor fi ridicate toate restricţiile pandemice: nu mai e nevoie de certificate de vaccinare sau trecere prin boală, nici de măşti. Dacă va fi cazul, se vor reintroduce măsuri anti-Covid abia la toamnă.

De la 1 mai până pe 31 august, nu va mai fi necesară în Grecia prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Urmează să se decidă şi renunţarea la certificatul cerut străinilor la intrarea în ţară, potrivit stiriletvr.ro

Thanos Plevris, ministrul Sănătăţii din Grecia: Chiar şi acolo unde a existat obligativitatea testelor negative, acestea nu vor mai fi necesare. Măsura va fi reevaluată la 1 septembrie. În acelaşi timp, luăm în considerare şi ridicarea cerinţei de prezentare a unui certificat digital european pentru covid, la intrarea în ţară. Vor urma şi alte anunţuri.

Până pe 31 mai, folosirea măştilor în interior rămâne obligatorie. Dar după aceea, se renunţă la această măsură.

Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori la vară.

Autorităţile estimează încasări care ar putea atinge 80% din cele din 2019, un an record, înainte ca pandemia să frâneze călătoriile.

Sezonul turistic estival, vital pentru Grecia, începe, de obicei, după Paştele ortodox.

Suntem din Israel şi am venit în vacanţă, să ne petrecem Săptămâna Sfântă în Peloponez. Am început de aici, din Nafplion, şi acum mergem spre sud. Facem un circuit, spune o turistă.

Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din sudul Europei în sezonul estival, atrăgea peste 33 de milioane de vizitatori acum trei ani.

Industria turismului reprezintă aproximativ o cincime din economia elenă, iar una din cinci persoane este angajată în acest domeniu.

Similare
RECOMANDĂRI