Republica Moldova, sub Cod Verde de alertă COVID-19. Excepţie sunt oraşul Bălţi şi regiunea transnistreană
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova, sub Cod Verde de alertă COVID-19. Excepţie sunt oraşul Bălţi şi regiunea transnistreană

Aproape toată R. Moldova se află în pragul de alertă verde de incidenţă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Excepţie sunt doar municipiul Bălţi şi regiunea transnistreană, în care se mai menţine codul galben, transmite IPN cu referire la datele Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

În localităţile unde incidenţa constituie sub 50 de cazuri de infecţie la 100 de mii populaţie pentru ultimele şapte zile cumulativ se stabileşte pragul de alertă verde. Pragul de alertă galben se stabileşte în localităţile unde incidenţa de cazuri atinge între 50 şi 99 de cazuri la 100 de mii populaţie.

Până pe 11 aprilie, în R. Moldova au fost raportate în total peste 515 mii de cazuri de infectare, de la începutul pandemiei. 11 471 de oameni au murit din cauza complicaţiilor provocate de noul coronavirus. În instituţiile medico-sanitare spitaliceşti sunt internaţi 284 de pacienţi cu COVID-19. În stare extrem de gravă sunt 37 de pacienţi, dintre care patru sunt supuşi ventilării mecanice.

Precizăm că la 11 aprilie, Ministerul Sănătăţi anunţă ale 161 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, dintre care 86 în regiunea transnistreană, după efectuarea a 3 148 de teste. Printre persoanele infectate sunt cinci lucrători medicali: doi doctori, doi asistenţi medicali şi un angajat din rândul personalului auxiliar.

Similare
RECOMANDĂRI