Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mitropolia Basarabiei va aduce în acest an Focul Haric în Republica Moldova

Mitropolia Basarabiei va aduce în acest an Focul Haric în Republica Moldova. O delegaţie a Patriarhiei Române va lua Lumina Sfântă de la Ierusalim, iar ÎnaltPreaSfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei, o va prelua de pe Aeroportul din Iaşi.

Este o premieră pentru Mitropolia Basarabiei faptul că va participa la aducerea Focul Haric în Republica Moldova. Lumina Sfântă va fi preluată de la Ierusalim de către o delegaţie a Patriarhiei Române şi va ajunge pe Aeroportul din Iasi. De acolo va fi preluată de Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, şi o va aduce Chişinău pentru a o împărţi tuturor credincioşilor, în Noaptea Învierii.

CONSTANTIN OLARIU, consilier mitropolitan: „În seara de sâmbătă, în ajunul Învierii Domnului, va ajunge sfânta lumină la sediul Mitropoliei Basarabiei, unde părinţii protopopi şi alţi preoţi îl vor întâmpina pe Înaltpreasfinţitul Petru, ca până la ora 12 să fie împărţită la toate altarele Arhiepiscopiei Chişinăului.”

Aducerea Focului Haric de către Mitropolia Basarabiei a fost posibilă şi datorită sprijinului oferit de Ambasada României în Republica Moldova. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse,  au declarat pentru Ziarul de Gardă că nicio delegaţie oficială nu va merge in acest an după Lumina Sfântă. Focul haric ar putea fi adus de către un grup de credincioşi care se află deja la Ierusalim, în pelerinaj.
Similare
RECOMANDĂRI