Preşedinţia R. Moldova găzduieşte o expoziţie temporară de artă. Tablourile sunt realizate de copii refugiaţi din Ucraina
Sursa foto:presedinte.md Vizualizari:

Preşedinţia R. Moldova găzduieşte o expoziţie temporară de artă. Tablourile sunt realizate de copii refugiaţi din Ucraina

Preşedinţia Republicii Moldova găzduieşte o serie de tablouri realizate în cadrul proiectului „Мій Дім Україна/Casa mea Ucraina”, de către copiii din familiile de refugiaţi ucraineni. Expoziţia din incinta Preşedinţiei conţine doar o parte din tablourile realizate de circa 100 de copii refugiaţi din diferite oraşe ale Ucrainei - Odessa, Kiev, Harkov, Nicolaev, Irpeni, Belgorod-Dnestrovskii, Zaporoje ş.a.

Tablourile au fost realizate în cadrul unor ateliere de creaţie, la iniţiativa artistei multimedia şi pictoriţei Valeria Barbas. Scopul acestora era de a oferi o susţinere psihologico-creativă copiilor refugiaţi din Ucraina, utilizând practici de art-terapie precum pictură, desen şi muzică.Tablourile, expuse la primul etaj al clădirii, vor putea fi admirate de oaspeţii Preşedinţiei şi angajaţii administraţiei prezidenţiale. Pentru toţi cei care doresc să le vadă, uşile instituţiei sunt deschise până pe 6 mai 2022, de luni până vineri, între ora 17.00-19.00, iar sâmbăta - de la 12.00-15.00. 

Inaugurând această expoziţie temporară de artă, instituţia prezidenţială îşi reconfirmă solidaritatea şi recunoştinţa faţă de eforturile cetăţenilor Republicii Moldova de a da o mână de ajutor refugiaţilor din Ucraina.

Similare
RECOMANDĂRI