Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zdob şi Zdub împreună cu fraţii Advahov vor merge la Eurovision cu versurile iniţiale ale cântecului Trenuleţul

Este oficial. Zdob şi Zdub împreună cu fraţii Advahov vor merge la Eurovision cu versurile iniţiale ale cântecului "Trenuleţul". Varianta finală a melodiei a fost prezentată ieri, iar participanţii la concurs sunt încrezători că vor cuceri publicul european.

Acestea sunt versurile în jurul cărora s-a stârnit o mare vâlvă, după ce solistul formaţie Zdob şi Zdub, a schimbat mesajul la etapa naţională. În varianta finală s-a ţinut, totuşi, cont de doleanţele publicului, revenindu-se la versurile originale.

IGOR DÂNGA, producător Zdob şi Zdub: „Noi am reînregistrat piesa, am făcut aranjament nou, mai rock, mai power. Noi am primit un mesaj foarte clar şi nu a fost nicio discuţie. La prima ediţie noi am improvizat. Textul a rămas original, aşa cum era, doar la referen am adăugat foclor and rock&roll”.

VITALIE ADVAHOV, acordeonist: „După cum am promis, am văzut reacţiile. Nici nu ne-am aşteptat că piesa este a poporului, nu este a noastră. Am respectat textul şi am remixat un pic. Este o piesă veselă, o piesă cu eneregie”.

Acum, repetiţiile sunt în toi. Se pregătesc costumele, coregrafia, decorul şi luminile.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia. Reprezentanţii Republicii Moldova vor evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 ţări. Marea finală va fi pe 14 mai. Formaţia "Zdob şi Zdub" a mai participat, în 2005, la Eurovision cu piesa "Bunica bate doba", şi s-a clasat pe locul 6. Cel mai bun rezultat, a fost înregistrat în 2017, când trupa "SunStroke  Project" s-a clasat pe locul trei.
Similare
RECOMANDĂRI