Agenţii economici implicaţi în comerţul internaţional au la dispoziţie un nou instrument online care le va facilita activitatea
Vizualizari:

Agenţii economici implicaţi în comerţul internaţional au la dispoziţie un nou instrument online care le va facilita activitatea

Agenţii economici implicaţi în comerţul internaţional beneficiază acum de un nou instrument online de facilitare - ITC-WCO Rules of Origin Facilitator, care permite identificarea informaţiilor legate de acordurile comerciale, taxele vamale aplicabile în funcţie de destinaţia finală, reguli de origine specifice fiecărui produs, precum şi informaţii privind certificatele de Agenţii economici implicaţi în comerţul internaţional beneficiază acum de un nou instrument online de facilitare - ITC-WCO Rules of Origin Facilitator, care permite identificarea informaţiilor legate de acordurile comerciale, taxele vamale aplicabile în funcţie de destinaţia finală, reguli de origine specifice fiecărui produs, precum şi informaţii privind certificatele de origine. Sistemul de căutare în regim online a fost lansat de către Organizaţia Mondială a Vămilor (WCO) de comun cu Centrul de Comerţ Internaţional (ITC).origine. Sistemul de căutare în regim online a fost lansat de către Organizaţia Mondială a Vămilor (WCO) de comun cu Centrul de Comerţ Internaţional (ITC).

Potrivit Serviciului Vamal, agenţii economici implicaţi în comerţul internaţional au posibilitatea să folosească acest instrument în scopul consultării informaţiei ce vizează regulile de origine, deoarece acestea au influenţă asupra capacităţii agentului economic de a participa pe piaţa internaţională, asupra preţului şi competitivităţii produselor fabricate, precum şi influenţează asupra deciziilor companiilor privind investiţiile şi identificarea furnizorilor de materie primă, scrie Bizlaw.md.

Regulile de origine sunt utilizate pentru a determina ţara de origine a mărfurilor. În funcţie de originea mărfurilor, la importul acestora poate fi aplicat un tratament tarifar preferenţial ce constă în scutire sau reducere de taxă vamală.

Regulile de origine pentru aplicarea tratamentului tarifar preferenţial sunt prevăzute în protocoalele de stabilire a regulilor de origine din cadrul acordurilor de comerţ liber bilaterale şi multilaterale încheiate între ţări.

Instrumentul online este gratuit şi disponibil la următorul link: www.findrulesoforigin.org.

Similare
RECOMANDĂRI