Andrei Spînu: Guvernul a stopat licitaţia câştigată de compania rusă „Silovîe Maşinî” privind repararea blocurilor energetice de la Termoelectrica
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Spînu: Guvernul a stopat licitaţia câştigată de compania rusă „Silovîe Maşinî” privind repararea blocurilor energetice de la Termoelectrica

Compania din Rusia „Silovîe Maşinî" nu va implementa proiectul de reabilitare a blocurilor energetice de la Termoelectrica. Guvernul a sistat procesul licitaţiei câştigat anterior de firma rusească. Vicepremierul spune că decizia a fost luată după ce au fost făcute publice atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina, notează IPN.

Vicepremierul Andrei Spînu spune că statul a stopat licitaţia câştigată deja de compania rusă „Silovîe Maşinî”, companie care se află pe lista sancţiunilor occidentale impuse Rusiei după agresiunea militară din Ucraina.

„Pe 18 martie s-a dat răspuns de câştigare a licitaţiei de către acea companie, în acelaşi timp s-au întâmplat mai multe lucruri, ce vizează sancţiunile care ar putea să apară în următoarea perioadă, după ceea ce s-a întâmplat în Bucea, Irpin. Decizia pe care a luat-o Guvernul este să nu urmeze această licitaţie şi în perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitaţie complet. Vom vedea în perioada următoare ce putem face ca să reabilităm Termoelectrica”, a spus Andrei Spînu în cadrul unei emisiunii.

Deşi licitaţia a fost câştigată de compania buclucaşă din Rusia, contractul încă nu a fost semnat. Vicepremierul spune că „Silovîe Maşinî” este compania care s-a încadrat în bugetul anunţat de Guvernul de la Chişinău.

„Proiectul a fost gândit pentru reabilitarea a ceea ce deja este. Nu s-a propus schimbarea a nimic din ce e acolo. Nu s-a propus un buget nelimitat, să le spunem că noi vrem cea mai bună tehnologie. Era un buget clar de 13 milioane şi dacă nu te încadrezi în 13 milioane, nu te încadrezi”, a mai spus Andrei Spînu.

Proiectul de reabilitare a blocurilor energetice de la Termoelectrica în forma sa actuală se realizează cu sprijinul Băncii Mondiale.

Similare
RECOMANDĂRI