Banca Mondială îşi extinde sprijinul pentru sectorul agricol din Republica Moldova
Sursa foto:maia.gov.md Vizualizari:

Banca Mondială îşi extinde sprijinul pentru sectorul agricol din Republica Moldova

Banca Mondială va oferi sprijin suplimentar Guvernului Republicii Moldova pentru a avansa agenda de dezvoltare a Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)”. În acest sens, conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a avut o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi cu o echipă de experţi ce vor evalua rezultatele şi gradul de eficienţă ale proiectului şi vor formula recomandări până la sfârşitul lunii curente.

Echipa Băncii Mondiale a exprimat disponibilitatea de a spori colaborarea cu Guvernul Republicii Moldova şi în special cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu instituţiile aferente sectorului agricol, în vederea implementării eficiente a celor mai bune practici de adaptare la schimbările climatice, impulsionarea dezvoltării sectoarelor cu valoare adăugată înaltă şi dezvoltarea afacerilor durabile în mediul rural.

În context, părţile au discutat despre instrumentele financiare disponibile ce ar putea fi orientate spre direcţiile strategice pentru îmbunătăţirea productivităţii agricole, consolidarea managementului siguranţei alimentelor prin suport financiar la construcţia unei unităţi de procesare a subproduselor de origine animalieră şi investiţii în dezvoltarea sectorului zootehnic, inclusiv facilitarea accesului producătorilor agricoli la noi pieţe de desfacere şi asigurarea securităţii alimentare a R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI