Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comercianţi prinşi cu ocaua mică. Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, în control la Piaţa Centrală din Chişinău

Se apropie sărbătorile de Paşte iar unii comercianţi profită de graba şi neatenţia cumpărătorilor. Se vând produse cu lipsă la cântar sau de-a dreptul periculoase. Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor au mers astăzi în control la Piaţa Centrală din Chişinău.

Inspectorii au prins în piaţă mai mulţi comerciaţi necinstiţi.

MARIANA BOLBOCEANU, inspector principal, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor: „Aici este defecţiune, lipseşte marcajul metrologic, lipseşte buletinul metrologic, este interzis utilizarea în cadrul operaţiunelor comerciale. Cu un asemenea cântar se poate duce în eroare cumpărătorul? – Da, cereţi buletinul de verificare”.

Specialiştii ne atrag atenţia că trebuie să avem grijă la vopseaua de ouă. Ceea ce se găseşte prin piaţă conţine subsanţe cancerigene. Trebuie verificată eticheta şi termenul de valabilitate.

TATIANA BARAC, reprezentant Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor: „Vedem aici este aditivul E-102, care este foarte toxic şi cancerigen, afectează în special glanda teroidă. Avem şi aditivul 122 -care favorozează hiperactivitatea la copii. Rugăm consumatorii să se informeze şi să opteze pentru vopselele casnice”.

Un pericol sunt şi lumânările. Deşi la piaţă sunt mai ieftine, multe dintre ele sunt fabricate fără a respecta normele minime de securitate.

SERGIU ZESTREA, şef Direcţia Control: „Nu este instrucţiune în limba de stat, nu se ştie cum corect se utilează, au fost aplicate avertismente ironate, capacul candelei este din plastic, iar flacara de ardere este derecţionată către capac. Riscu de incediu este iminent”.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îndeamnă cetăţeni să fie prudenţi atunci când fac cumpărături şi dacă li se încălcă drepturile să apeleze la linia verde, la numărul de telefon 022 51-51-51.
Similare
RECOMANDĂRI