Două încăperi locative în valoare de peste 2 milioane de lei au fost puse sub secheestru de ARBI a CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două încăperi locative în valoare de peste 2 milioane de lei au fost puse sub secheestru de ARBI a CNA

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe două încăperi locative în valoare de peste 2 milioane de lei, în baza delegaţiilor procurorilor, săptămâna trecută.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracţiuni, CNA şi-a desfăşurat activitatea şi pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupţiei, analitică, de expertiză şi educaţie anticorupţie. Astfel, Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaţionale în privinţa a 131 de subiecţi, a iniţiat 7 analize operaţionale noi, alte 105 analize operaţionale şi strategice fiind în procedură. 

De asemenea, Direcţia legislaţie şi expertiză anticorupţie a recepţionat 22 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 13 rapoarte de expertiză şi 5 avize au fost remise autorilor, iar 49 de proiecte sunt în procedură. 

În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1235 de materiale,  59 de apeluri au fost recepţionate la Linia naţională anticorupţie, iar Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat 9 activităţi de informare şi sensibilizare cu privire la riscurile şi consecinţele implicării în acte de corupţie în mai multe entităţi publice, alte 4 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. 

Totodată, CNA a lansat în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Agenţia Moldsilva campania naţională “Păduri fără corupţie”. 249 de elevi din 18 instituţii de învăţământ din ţară au participat la proiectul Quiz Pro-Integritate. 

Au fost eliberate 75 de caziere de integritate, iar la moment, 5 persoane se deţin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.
Similare
RECOMANDĂRI