Expiră termenul limită de declarare a averii pentru anul 2021. Ce riscă subiecţii declarării care nu se conformează legislaţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expiră termenul limită de declarare a averii pentru anul 2021. Ce riscă subiecţii declarării care nu se conformează legislaţiei

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) reaminteşte că termenul limită de declarare a averii şi a intereselor personale este de 31 martie. După încheierea perioadei de declarare a averii, subiecţii mai au la dispoziţie 30 de zile pentru a depune o declaraţie rectificată, în cazul în care au omis anumite informaţii.

Ulterior, inspectorii de integritate vor verifica declaraţiile de avere depuse de categoriile de subiecţi ai declarării identificate ca fiind ”zone de risc”. Potrivit noilor modificări legislative, stabilirea categorilor de subiecţi, care vor fi verificaţi din oficiu de Inspectoratul de Integritate, a fost pusă în sarcina Consiliului de Integritate, scrie Bizlaw.md.

Dacă declaraţiile de avere şi interese personale nu vor fi depuse sau depuse tardiv, subiecţii riscă sancţiuni în mărime de la 1.500 la 4.500 de lei. Totodată, pentru neprezentarea sau refuzul prezentării informaţiei privind averea şi veniturile de către membrii familiei şi/sau concubinul/concubinei, pot fi aplicate sancţiuni în sumă de la 3.000 la 4.500 de lei.

Potrivit ANI, pe Portalul Public al Declaraţiilor se înregistrează circa 50 mii de declaraţii depuse. Pe parcursul săptămânii precedente, subiecţii declarării s-au mobilizat şi au fost depuse peste 12 mii de declaraţii.

Similare
RECOMANDĂRI