Familiile care găzduiesc ucraineni se pot înregistra pentru ajutorul de 3 500 de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Familiile care găzduiesc ucraineni se pot înregistra pentru ajutorul de 3 500 de lei

Mecanismul de acordare a asistenţei financiare de către Programul Alimentar Mondial pentru comunităţile şi familiile care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina a fost definitivat. Persoanele urmează să  se înregistreze online pe platforma www.uahelp.md, completând un formular cu informaţia solicitată, pentru ca ulterior să poată primi banii. Este vorba despre ajutorul unic în valoare de 3 500 de lei, transmite IPN.

În municipiul Chişinău, pentru persoanele care nu au posibilitatea să se înregistreze de sine stătător, Primăria a identificat cinci oficii, în fiecare sector al capitalei: Pretura Botanica (str. Teilor, 10), Pretura Buiucani (str. Mihai Viteazul,  2), Pretura Centru (str. Bulgară, 43), Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Bătrân, 4/3), Centrul de plasament temporar al persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studenţilor 7/5). Oficiile vor fi active din data de 18 aprilie.

De asemenea, este instituită şi o linie fierbinte +373 60865841 (inclusiv Viber), unde persoanele interesate vor fi ghidate pentru utilizarea platformei „uahelp.md” şi vor putea adresa întrebări, după caz.

Sunt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puţin doi refugiaţi din Ucraina pentru o perioada de minim o săptămână. Mecanismul de acordare a asistenţei financiare pentru comunităţile şi familiile care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina a fost definitivat de Primăria municipiului Chişinău, reprezentanţii Programului Alimentar Mondial (WFP), organizaţia Changing LIVES saving LIVES şi World Vision International.

Similare
RECOMANDĂRI