Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FMI ar urma să suplimenteze asistenţa financiară pentru R. Moldova printr-un nou acord

Fondul Monetar Internaţional ar urma să suplimenteze asistenţa financiară pentru Republica Moldova. FMI a convenit asupra unui nou acord de finanţare în urma unor consultări cu autorităţile de la Chişinău.

Fondul Monetar Internaţional anunţă că a ajuns la un acord cu autorităţile de la Chişinău în ceea ce priveşte creşterea asistenţei pentru Republica Moldova cu încă 267 milioane de dolari.

Acest sprijin financiar suplimentar va acoperi nevoile urgente de finanţare care reies din crizele cu care se confruntă Republica Moldova, inclusiv din cauza războiul provocat de Rusia în Ucraina. Acordul va fi supus aprobării de către Comitetul executiv al FMI în luna mai.

Prima plată în cadrul programului majorat în valoare de aproximativ 149 milioane de dolari va fi disponibilă imediat, odată cu finalizarea primei revizuiri şi alocată pentru sprijin bugetar. Între timp, responsabilii de la Banca Mondială au anunţat că pregătesc un pachet de sprijin de 100 de milioane de dolari pentru Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI