Guvernul R. Moldova a alocat un milion de lei pentru susţinerea iniţiativelor tinerilor la nivel local
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul R. Moldova a alocat un milion de lei pentru susţinerea iniţiativelor tinerilor la nivel local

17 autorităţi ale administraţiei publice locale vor primi cofinanţare în valoare totală de un milion de lei pentru susţinerea programelor raionale/municipale de granturi destinate organizaţiilor de tineret şi grupurilor de iniţiativă ale tinerilor. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv. Scopul iniţiativei este de a susţine activismul civic al tinerilor la nivel de comunităţi.

Finanţarea, pe principiul de paritate, în sumă maximă de 100 mii lei, este acordată autorităţilor publice locale care sunt parte a Programului de dezvoltare a Centrelor de tineret şi susţin anual iniţiativele tinerilor prin programe de finanţare nerambursabilă. În total, 21 de autorităţi ale administraţiei publice locale sunt parte a Programului. 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va coordona şi monitoriza realizarea Programelor de granturi locale, alocând resursele financiare necesare implementării, după recepţionarea solicitărilor de finanţare.

Totodată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării îndeamnă autorităţile administraţiei publice locale să beneficieze de finanţarea acordată, iar tinerii să elaboreze propuneri de proiecte concentrate pe rezolvarea unor provocări comunitare şi locale şi să beneficieze de finanţarea nerambursabilă. 

Informaţii suplimentare cu privire la realizarea Programului de granturi local pot fi solicitate de la autorităţile administraţiilor publice locale de nivel II. Lista repartizării mijloacelor financiare autorităţilor administraţiei publice locale din bugetul de stat pentru susţinerea programelor raionale/municipale de granturi îl puteţi accesa AICI

Similare
RECOMANDĂRI