Guvernul R. Moldova oferă granturi întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în domeniul inovaţiilor digitale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul R. Moldova oferă granturi întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în domeniul inovaţiilor digitale

Ministerul Economiei, prin intermediul ODIMM, va oferi granturi întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în domeniul inovaţiilor digitale. Programul a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern din 13 aprilie.

Obiectivul programului constă în acordarea finanţării nerambursabile sub formă de granturi ÎMM-urilor pe componentele de inovare digitală, tehnologie verde şi producţie sustenabilă în următoarele domenii: tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, media digitală, fabricaţie, agricultură, educaţie, sănătate, servicii financiare, industrii creative, e-Comerţ, reciclare. 

Startup-urile tehnologice vor beneficia de finanţare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea şi promovarea produselor şi/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 lei. 

Programul a fost elaborat în cadrul Acordului de parteneriat cu proiectul „Tehnologiile viitorului”, susţinut de Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite ale Americii şi va fi finanţat atât din alocările bugetare, cât şi din surse externe ale partenerilor de dezvoltare.

Similare
RECOMANDĂRI