MAIA şi ODIMM îşi consolidează eforturile pentru a facilita accesul agricultorilor la resurse financiare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

MAIA şi ODIMM îşi consolidează eforturile pentru a facilita accesul agricultorilor la resurse financiare

Conducerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare în comun cu reprezentanţii Organizaţiei pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, au discutat astăzi, în cadrul unei şedinţe de lucru, despre instrumentele financiare disponibile la ODIMM, destinate mediului de afaceri din sectorul agricol.

Astfel, Fondul de Garantare a Creditelor a fost subiectul principal pe agendă, fiind unicul fond de garantare a creditelor din Republica Moldova, ce are misiunea de a asigura accesul la finanţare pentru întreprinderile autohtone prin emiterea garanţiilor financiare. În acest context, prin emiterea unei garanţii financiare de către Fond, agricultorii din ţara noastră îşi pot acoperi necesităţile cu gaj a creditelor solicitate de la instituţiile financiare.
 
Reprezentanţii ODIMM au subliniat că, beneficiar al unui credit în condiţii preferenţiale poate fi oricare întreprindere mică sau mijlocie care depune o solicitare la una din cele 10 bănci partenere cu care ODIMM a semnat acord de colaborare. În urma acceptării cererii, antreprenorul poate beneficia de garantarea creditului solicitat de la instituţia financiară, fiind acoperit de la 50% până la 80% din suma creditului contractat, cu o valoare de până la 7 milioane de Lei.
 
Pe parcursul anului 2021, numărul garanţiilor financiare active a atins un indicator maxim, având o valoare totală de 400 milioane Lei.
Similare
RECOMANDĂRI