Ministerul Economiei anunţă facilităţi pentru agenţii economici care importă produse din Ucraina
Sursa foto:Bizlaw Vizualizari:

Ministerul Economiei anunţă facilităţi pentru agenţii economici care importă produse din Ucraina

Pe perioada stării de urgenţă, agenţii economici care importă mărfuri din Ucraina nu mai sunt obligaţi să prezinte în original certificatele de origine a mărfurilor (forma CT-1) eliberate de autorităţile din Ucraina.

Este suficientă prezentarea copiei certificatului şi a unei declaraţii în baza căreia importatorul se obligă să prezinte ulterior, organelor vamale, originalele certificatelor de origine a mărfurilor forma CT-1.

Scopul prevederii constă în facilitarea operaţiunilor de import în regim preferenţial pentru importatorii produselor din Ucraina care, din motive tehnice, sunt în imposibilitatea de a obţine certificatul de origine CT-1 de la Camerele de Comerţ şi Industrie regionale din Ucraina.

Decizia a fost adoptată astăzi în cadrul comisiei pentru Situaţii excepţionale şi este valabilă pentru perioada stării de urgenţă. Acţiunea este posibilă prin derogarea de la prevederile Acordului privind Regulile de determinare a ţării de origine a mărfurilor în Comunitatea Statelor Independente din 20 noiembrie 2009 şi a Legii nr. 1380/1997 cu privire la tariful vamal.

Similare
RECOMANDĂRI