Parlamentul urmează să ratifice un nou contract de finanţare pentru sporirea eficienţei energetice
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parlamentul urmează să ratifice un nou contract de finanţare pentru sporirea eficienţei energetice

Paramentul va examina, în una din următoarele şedinţe plenare, proiectul de ratificare a Contractului de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru realizarea Proiectului ”Eficienţa energetică în Republica Moldova”.

Raportul la proiectul de lege a fost aprobat, astăzi, de membrii Comisiei economie, buget şi finanţe.

Valoarea contractului dintre Guvern şi BEI constituie 30 de milioane de euro.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru creşterea eficienţei energetice în cadrul instituţiilor publice: spitale, grădiniţe, şcoli.

Proiectul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale şi altor taxe a importului sau achiziţionării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficienţa energetică în Republica Moldova”.

Săptămâna trecută, Legislativul a ratificat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în valoare similară, care la fel este destinat realizării Proiectului ”Eficienţa energetică în Republica Moldova”.

Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI şi BERD şi componenta de grant.

Similare
RECOMANDĂRI