R. Moldova va primi 50 de milioane de dolari din partea SUA. Bani sunt destinaţi pentru reducerea dependenţei de piaţa rusă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova va primi 50 de milioane de dolari din partea SUA. Bani sunt destinaţi pentru reducerea dependenţei de piaţa rusă

Republica Moldova va primi un ajutor financiar de 50 de milioane de dolari din partea Statelor Unite, bani care vor fi folosiţi pentru reducerea dependenţei de piaţa rusă şi pentru consolidarea democraţiei. Anunţul a fost făcut aseară de către administratorul USAID, Samantha Power într-o conferinţa de presă ţinută împreună cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

SINCRON SAMANTHA POWER, Administratoarea USAID: „Sunt fericită să anunţ despre un nou ajutor de 50 de milioane de dolari care va fi oferi Moldovei pentru a consolida democraţia şi economia R. Moldova şi pentru a reduce dependenţa ţării de pieţele Rusiei şi de energia rusească. Această asistenţă este pentru a ajuta Republica Moldova.”

Administratorul USAID, Samantha Power a precizat că o bună parte din banii oferiţi de SUA, vor fi alocaţi pentru dezvoltarea agriculturii, industriei textile şi sectorului IT. La rândul său, preşedintele Maia Sandu a salutat sprijinul acordat de partenerii externi, mai ales că războiul ruso-ucrainean se răsfrânge şi asupra economiei Republicii Moldova.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova:„Ţara noastră va resimţi consecinţele acestui război mult timp înainte. Deja suntem afectaţi puternic de creşterea preţurilor la carburanţi şi la resurse energetice, iar acuum ne confruntăm şi cu întreruperea importurilor şi exporturilor de pe pieţele din est. Căutăm acum soluţii rapide pentru deschiderea altor pieţe pentru produsele moldoveneşti. Avem nevoie de susţinerea partenerilor noştri.”

Pe lângă ajutorul financiar de 50 de milioane de dolari anunţat de Samantha Power, săptămâna trecută Statele Unite au adus la cunoştinţă că oferă un alt sprijin de 50 de milioane de dolari, pentru ca Republica Moldova să poată face faţă impactului războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.
Similare
RECOMANDĂRI