Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Refugiaţii ce se află în R. Moldova vor primi lunar un ajutor de 2200 de lei. Categoriile care vor avea prioritate

Refugiaţii ce se află în Republica Moldova vor primi lunar un ajutor de 2200 de lei. Prioritate vor avea vârstnicii, mamele cu copii şi persoane social-vulnerabile. Şi famiiliile care au adăpostit cel puţin două persoane care au fugit din calea războiului, vor primi un ajutor unic de 3500 de lei. Banii sunt oferiţi de Agenţia ONU pentru Refugiaţi şi Programul Alimentar Mondial şi vor fi disponibili de săptămâna viitoare.

Timp de şase luni, refugiaţii aflaţi în Republica Moldova vor putea primi lunar câte 2200 de lei, dacă îndeplinesc câteva condiţii. Pentru a beneficia de ajutor, este necesară înscrierea la un centru de plansament temporar sau prin intermediul echipelor mobile. Agenţia ONU, pentru Refugiaţi a alocat 49 de milioane de dolari.

FRANCESCA BONELLI, reprezentnat interimar al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi: „În strânsă colaborare cu guvernul Republicii Moldova, Agenţia ONU Pentru Refugiaţi va asigura distribuirea mijloacelor în cash sau card în ţară. Această asistenţă financiară va fi oferită categoriilor vulnerabile, inclusiv mamelor cu copii şi vârsnicilor.”

Totodată, vor fi susţinute şi famiiliile care găzduiesc temporar refugiaţii. Acestea vor primi un ajutor financiar unic.

CESAR V.ARROYO, reprezentant, Programul Alimentar Mondial, Republica Moldova: „Partenerii noştri vor începe în curând selectarea şi înscrierea famiilor din toată ţara care şi-au deschis casele lor. Acestora li se va oferi un sprijin financiar de 3500 de lei moldoveneşti. Am găsit o mare ospitalitate şi generozitate la oamenii Moldovei.”

În următoarele zile, autorităţile au urma să anunţe procedura prin care se va putea intra în posesia ajutoarelor.
Similare
RECOMANDĂRI