Trimiterile poştale recepţionate de către persoanele fizice, monitorizate de Serviciul Fiscal de Stat
Vizualizari:

Trimiterile poştale recepţionate de către persoanele fizice, monitorizate de Serviciul Fiscal de Stat

Persoanele fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător sunt obligate să depună Declaraţia persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit. Termenul de depunere a Declaraţiei pentru anul 2021 este ziua 3 mai a acestui an.

Serviciul Fiscal de Stat informează contribuabilii că la determinarea venitului impozabil, Serviciul Fiscal de Stat utilizează mai multe surse de informaţii, inclusiv surse indirecte. Astfel, furnizorii prezintă anual în adresa autorităţii fiscale informaţia privind activităţile sau tranzacţiile efectuate prin sisteme de trimiteri poştale către persoanele fizice, scrie Bizlaw.md.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat a examinat informaţia raportată de către Î.S. ”Poşta Moldovei” referitor la persoanele fizice care, în perioada anilor 2020-2021, au primit mijloace băneşti în numerar prin intermediul transferurilor poştale.

Astfel, au fost identificate 225 de persoane fizice care în perioada anului 2020 au beneficiat de transferuri de mijloace băneşti în suma totală de 44,09 milioane lei, şi 420 de persoane fizice care au beneficiat de transferuri de mijloace băneşti în suma totală de 90,09 milioane lei în perioada anului 2021. Aceşti contribuabili au fost notificaţi prin scrisori despre măsurile de conformare voluntară, inclusiv despre necesitatea declarării veniturilor impozabile obţinute în perioada anilor 2020 şi 2021.

Similare
RECOMANDĂRI