CE a adoptat cel de-al doilea program de lucru EU4Health. Statele Membre vor avea la dispoziţie în 2022 peste 835 de mil. de euro pentru a construi o UE a Sănătăţii
Sursa foto:© European Union 2021 Vizualizari:

CE a adoptat cel de-al doilea program de lucru EU4Health. Statele Membre vor avea la dispoziţie în 2022 peste 835 de mil. de euro pentru a construi o UE a Sănătăţii

Comisia Europeană a adoptat cel de-al doilea program de lucru EU4Health. În 2022, EU4Health va continua să investească în construirea unor sisteme de sănătate mai puternice şi mai rezistente şi va deschide calea către Uniunea Europeană a Sănătăţii, relatează CaleaEuropeană.ro.

Cu un buget de peste 835 de milioane de euro, noul program de lucru va oferi un nivel fără precedent de investiţii ale UE în domeniul sănătăţii şi va asigura acţiuni ambiţioase şi decisive în patru domenii prioritare: pregătirea pentru situaţii de criză, prevenirea bolilor, sistemele de sănătate şi forţa de muncă din domeniul sănătăţii şi digitalizarea, notează sursa citată.

Programul EU4Health sprijină construirea unei Uniuni Europene a Sănătăţii, inclusiv lupta împotriva pandemiei COVID-19, Planul european de învingere a cancerului şi Strategia farmaceutică pentru Europa, precum şi Autoritatea europeană pentru pregătirea şi răspunsul în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii (“HERA”).

Programul va oferi finanţare entităţilor eligibile din statele membre, din ţările terţe asociate, din organizaţiile internaţionale, din ONG-uri şi din sectorul privat sub formă de granturi sau de achiziţii de servicii specifice. ONG-urile vor putea depune cereri prin intermediul unei cereri deschise pentru subvenţii de funcţionare, precum şi pentru subvenţii de acţiune pe diverse teme.

Comisia Europeană şi Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Tehnologie Digitală (HaDEA) vor gestiona programul.

Similare
RECOMANDĂRI