Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„EUROPA AZI”: Afganii care au lucrat pentru Uniunea Europeană, feriţi de răzbunare

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

AFGANII CARE AU LUCRAT PENTRU U.E., FERIŢI DE RĂZBUNARE

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat că blocul comunitar trebuie să îi protejeze pe afganii care au cooperat şi lucrat cu Uniunea Europeană.  El a precizat că refugiaţii care sosesc din Afganistan, controlat în prezent de talibani, ar trebui să fie repartizaţi proporţional între statele membre ale blocului comunitar. Potrivit lui Sassoli, Comisia Europeană poate autoriza distribuirea corectă între statele membre, pentru a păstra o paritate, iar acest lucru se poate face rapid.

U.E. ÎI ONOREAZĂ PE TOŢI LUCRĂTORII UMANITARI

Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, şi comisarul pentru gestionarea crizelor, au difuzat în ajunul Zilei mondiale a ajutorului umanitar o declaraţie comună. Potrivit celor doi înalţi oficiali, Uniunea Europeană îi onorează pe toţi lucrătorii umanitari care salvează vieţi şi îi ajută pe cei mai vulnerabili în situaţiile de criză din întreaga lume. Ei au adăugat că toate părţile implicate în conflictele care apar la nivel global trebuie să respecte dreptul internaţional şi să se abţină de la orice atacuri împotriva lucrătorilor umanitari. Numai anul trecut, 108 lucrători umanitari şi-au pierdut viaţa în timp ce îi ajutau pe alţii, iar 125 au fost răpiţi. Alte 105 atacuri majore au fost comise în acest an. Oficialii europeni au salutat curajul şi dedicarea lucrătorii umanitari şi şi-au exprimat compasiunea faţă de familiile, prietenii şi colegii celor care şi-au pierdut viaţa, salvând viaţa altora.

EUROSTAT: RATA ANUALĂ A INFLAŢIEI, ÎN CREŞTERE

Potrivit datelor Eurostat, rata anuală a inflaţiei în UE a urcat în luna iulie la 2,5%, faţă de 2,2% în luna precedent şi a fost in creştere în 16 state membre. Cele mai mari rate anuale, de la 4,7 la 4,9%, au fost înregistrate în Polonia, Ungaria şi Estonia. În două ţări ale blocului comunitar, rata anuală a inflaţiei a rămas aceeaşi, iar în nouă state membre – a scăzut. Cele mai mici rate anuale, de la 0,3 la 1,0%, au fost înregistrate în Malta, Grecia şi Italia. Banca Centrală Europeană apreciază că actuala creştere a inflaţiei este un fenomen temporar.
Similare
RECOMANDĂRI