Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Comisia Europeană a semnat un al treilea contract pentru achiziţia unui tratament pe bază de anticorpi mono-clonali pentru pacienţii cu coronavirus

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea European.

U.E., ÎN FRUNTEA ACŢIUNILOR GLOBALE PENTRU CLIMĂ

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut liderilor mondiali să intensifice finanţarea pentru tranziţia climatică, pentru a sprijini cu cel puţin 100 de miliarde de dolari ţările cele mai vulnerabile în această tranziţie. Şeful executivului UE a subliniat că Echipa Europa contribuie la finanţarea acţiunilor climatice cu mai mult de 25 de miliarde de dolari pe an şi a adăugat că acum toate economiile mari trebuie să-şi mărească contribuţia. Preşedintele von der Leyen a mai spus că acoperirea deficitului de finanţare va spori şansele de reuşită ale Conferinţei ONU privind schimbările climatice, care va avea loc în noiembrie, la Glasgow, Regatul Unit.

UN NOU TRATAMENT PENTRU PACIENŢII CU COVID-19

Comisia Europeană a semnat un al treilea contract pentru achiziţia unui tratament pe bază de anticorpi mono-clonali pentru pacienţii cu coronavirus. La achiziţionarea a până la 220 de mii de tratamente anti-COVID participă 18 state membre ale UE. Medicamentul produs de compania farmaceutică Eli Lilly este acum în curs de revizuire de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. După autorizare acesta va fi utilizat în tratarea pacienţilor cu coronavirus care nu au nevoie de oxigen, dar care prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă gravă a bolii. Anticorpii monoclonali imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceştia fuzionează cu proteina spike şi astfel blochează ataşarea virusului la celulele umane.

MINIŞTRII ENERGIEI DISCUTĂ CREŞTEREA BRUSCĂ A PREŢURILOR

Miniştrii Energiei din UE s-au reunit astăzi în Slovenia pentru a discuta despre creşterea bruscă a preţurilor la gaze şi energie electrică în întreaga Europă. Preţurile de referinţă europene pentru energia electrică au crescut mai mult decât triplu în acest an, în principal din cauza scumpirii gazelor naturale. Aceasta a fost determinată de stocurile scăzute de gaze, preţurile ridicate ale permiselor pentru carbon din UE şi producţia redusă de energie regenerabilă. Din ianuarie, preţurile europene de referinţă la gaze au crescut cu peste 250%. În această situaţie, unele ţări, inclusiv Italia şi Grecia, au declarat că iau în considerare acordarea de subvenţii sau plafonarea preţurilor pentru a proteja cetăţenii. Ministrul irlandez pentru transporturi şi mediu, Eamon Ryan, a spus că  este o situaţie critică şi sunt necesare eforturi internaţionale pentru a aborda creşterea preţurilor în comun.
Similare
RECOMANDĂRI