Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără diagnosticată cu sindromul Down a reuşit să creeze o afacere cu flori, demonstrând că nimic nu este imposibil

Continuăm azi Campania TVR MOLDOVA prin care vă prezentăm beneficiile parteneriatului cu Uniunea Europenă. Un capitol important este încurajarea şi spijinul material oferit micilor întreprinzători care doresc să iniţieze o afacere. Uniunea Europeană să viaţă ideilor de antreprenoriat, indiferent de la cine vin ele. O tânără din Cahul, diagnosticată cu sindromul Down, a reuşit alături de părinţi să creeze o afacere cu flori, demonstrând că nimic nu este imposibil.

- Amândouă creştem flori, flori frumoase.
- Să aibă oamenii bucurii.
- Să aibă oamenii bucurii, da?
- Da, şi să fie frumoasă viaţa.
- Să fie frumoasă viaţa.
- Da.

Daniela Pruteanu are 19 ani, iar cei apropiaţi îi spun Copilul Soarelui. Fata a fost diagnosticată cu Sindromul Down, dar asta nu a împiedicat-o să viseze că îşi va crea propria afacere. În urmă cu doi ani, împreună cu mama ei, a început să crească flori în ghivece. Încet-încet, afacerea a devenit înfloritoare şi ajutorul Uniunii Europene a fost important.

„ Ea întotdeauna când colora, erau combinate frumos culorile, aşa, plăcut. De atâta şi m-am gândit la flori, florile tot trebuie să le combini. Adică are capacitatea asta de a combina frumos.”

Daniela merge în fiecare zi la şcoală şi este ocupată cu temele, dar la sfârşitul săptămânii se dedică total pasiunii sale.

„Mie îmi este mai greu cu vânzarea, pentru că lucrez şi nu pot să mă duc. Acasă mai mult pot să o ajut, dar la piaţă mai puţin. Acum cu tătic-său, amândoi vând. Dar mă gândesc pe viitor să fie ea vânzătoarea de flori şi cea care le creşte.”

Zeci de femei din Republica Moldova au primit spijin material şi logistic de la Uniunea Uniunea Europeană pentru a fi motivate şi încurajate să devină antreprenoare.
Similare
RECOMANDĂRI