Oficialităţi europene importante vizitează Parisul pentru a marca debutul preşedinţiei franceze a Consiliului UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oficialităţi europene importante vizitează Parisul pentru a marca debutul preşedinţiei franceze a Consiliului UE

Şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen se întâlneşte vineri, la Paris, cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a marca începerea preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, la capătul unei săptămâni agitate pe plan intern pentru şeful statului francez, informează DPA.

La finalul săptămânii trecute, Macron s-a văzut prins într-un scandal legat de arborarea drapelului Uniunii Europene pe Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra debutul preşedinţiei franceze a Consiliului UE. Mai mulţi politicieni francezi de dreapta, inclusiv extremişti, au considerat acest gest un afront adus identităţii franceze.

De asemenea, Emmanuel Macron a fost criticat în această săptămână pentru limbajul folosit atunci când s-a referit la strategia naţională de vaccinare anti-COVID-19.

În cele şase luni în care Franţa va asigura preşedinţia Consiliului UE în această ţară vor avea loc alegeri prezidenţiale, prevăzute pentru luna aprilie.

În vizita la Paris, Von der Leyen este însoţită de echipa sa de comisari europeni, care se vor întâlni cu membrii parlamentului şi cu miniştri francezi.

Macron, care se poziţionează ca un susţinător ferm al integrării europene, va prezenta priorităţile ţării sale la conducerea Consiliului UE.

''Preşedinţia franceză (a Consiliului UE) trebuie să fie un moment al adevărului pentru reglementarea şi responsabilitatea platformelor digitale, preţul carbonului la frontierele europene în cazul produselor importate, salariul minim şi relaţia cu Africa'', a menţionat şeful statului francez într-o declaraţie scrisă.
Similare
RECOMANDĂRI