Parlamentul European a validat un ajutor de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul European a validat un ajutor de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina

Parlamentul European a validat, marţi, un nou sprijin financiar al Uniunii Europene pentru Ucraina, în valoare totală de 1,2 miliarde de euro, pentru a ajuta această ţară, ameninţată de un război cu Rusia, să facă faţă nevoilor sale financiare.

Cu 598 de voturi pentru, 53 contra şi 43 de abţineri, europarlamentarii au votat de urgenţă această propunere de împrumut formulată de Comisia Europeană la sfârşitul lui ianuarie. Consiliul UE, organismul care reprezintă guvernele statelor membre, l-a aprobat deja vineri, informează AFP.

Acest împrumut pe 12 luni va fi alocat în două tranşe. Potrivit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, UE şi instituţiile sale financiare au mobilizat deja "17 miliarde de euro în subvenţii şi împrumuturi" pentru Ucraina, de la începutul conflictului, în 2014.

După aproape opt ani de la anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea, considerată ilegală de UE, conflictul dintre Ucraina şi Federaţia Rusă s-a amplificat, Moscova susţinând revendicările separatiştilor proruşi din republicile autoproclamate Lugansk şi Doneţk, în Donbas, estul Ucrainei, şi comasând peste 100.000 de soldaţi la frontieră.

Similare
RECOMANDĂRI