Pentru a-i ajuta pe cei mai afectaţi din lume, UE a adoptat un buget de 1,5 miliarde de euro pentru anul 2022
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pentru a-i ajuta pe cei mai afectaţi din lume, UE a adoptat un buget de 1,5 miliarde de euro pentru anul 2022

Crizele umanitare continuă să se intensifice la nivel mondial. Deşi conflictele şi violenţa se află la originea principalelor nevoi umanitare, situaţia este, din ce în ce mai des, exacerbată de dezastre naturale precum seceta sau inundaţiile, alimentate de schimbările climatice şi de degradarea mediului. Pentru a-i ajuta pe cei mai afectaţi din lume de aceste crize, Comisia a adoptat bugetul său anual iniţial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Nevoile umanitare se află la un nivel record şi continuă să crească. Această situaţie este cauzată în principal de conflicte, dar din ce în ce mai mult şi de provocările globale, precum schimbările climatice şi COVID-19. Graţie ajutorului nostru umanitar, UE îşi va putea juca rolul, continuând să salveze vieţi şi să acopere nevoile de bază ale populaţiilor afectate. Bugetul permite nu numai gestionarea crizelor noi şi foarte vizibile, ci şi evitarea punerii în plan secund a crizelor umanitare existente, prelungite sau recurente, cum ar fi cele care afectează Columbia sau Sudanul de Sud ori populaţia rohingya.”

Asistenţa umanitară acordată de UE în 2022 se va distribui după cum urmează: 469 milioane EUR se vor aloca Africii Subsahariene; 351 milioane EUR din ajutorul umanitar din partea UE se vor aloca nevoilor Orientului Mijlociu şi Africii de Nord; 152 milioane EUR vor finanţa proiecte în Europa de Sud-Est şi în vecinătatea europeană; 188 milioane EUR vor continua să sprijine populaţiile cele mai vulnerabile din Asia şi America Latină.

Restul de 370 milioane EUR se vor utiliza pentru a răspunde unor crize neprevăzute sau exacerbări bruşte ale crizelor existente, precum şi pentru finanţarea altor acţiuni.

Similare
RECOMANDĂRI