UE va recompensa oraşele pentru activităţile de combatere a discriminării prin acordarea premiului „Capitale europene ale incluziunii şi diversităţii”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

UE va recompensa oraşele pentru activităţile de combatere a discriminării prin acordarea premiului „Capitale europene ale incluziunii şi diversităţii”

În acest an, pentru prima dată, Uniunea Europeană îşi propune să recompenseze oraşele şi regiunile pentru activitatea lor de promovare a incluziunii şi de combatere a discriminării prin acordarea premiului „Capitale europene ale incluziunii şi diversităţii”.

Premiul, care face parte din cadrul Uniunii pentru Egalitate al Comisiei Europene şi care a fost lansat în cadrul Planului de acţiune antirasism, are ca scop recunoaşterea activităţilor inovatoare ale autorităţilor locale care îmbunătăţesc situaţia şi experienţa grupurilor specifice expuse discriminării, informează CaleaEuropeană.ro. 

Aplicaţiile se pot concentra pe proiecte educaţionale sau culturale specifice, pe îmbunătăţirea infrastructurii generale şi pe alte iniţiative care promovează un mediu divers şi favorabil incluziunii pentru toţi cetăţenii lor. În plus, în acest an va fi acordat un premiu special pentru promovarea incluziunii romilor.

„Oraşele şi comunităţile locale contribuie la promovarea unui sentiment de apartenenţă şi la împărtăşirea unor valori comune. Diversitatea este, de asemenea, o sursă de bogăţie şi de inovare. Prin intermediul premiilor pentru incluziune şi diversitate, activităţile remarcabile puse în aplicare de comunităţi şi oraşe vor fi recunoscute şi evidenţiate ca sursă de inspiraţie pentru alţii”, a transmis comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli. 

Premiul este deschis tuturor autorităţilor locale, inclusiv oraşelor şi regiunilor din statele membre UE. Cele mai bune practici care acoperă toate motivele de discriminare prevăzute la articolul 19 din TFUE sunt eligibile pentru a participa. Solicitanţii sunt invitaţi să îşi depună candidaturile prin intermediul site-ului web până la 15 februarie 2022, ora 12:00 CET. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 28 aprilie 2022

Similare
RECOMANDĂRI