Uniunea Europeană acordă o serie de granturi ERC în valoare de 25 milioane de euro pentru 166 de cercetători şi oameni de ştiinţă din Europa
Sursa foto:© European Union, 2011 Vizualizari:

Uniunea Europeană acordă o serie de granturi ERC în valoare de 25 milioane de euro pentru 166 de cercetători şi oameni de ştiinţă din Europa

Consiliul European de Cercetare (ERC) a acordat granturi „Proof of Concept” în valoare de 25 milioane de euro pentru 166 de cercetători şi oameni de ştiinţă din Europa pentru a îi ajuta să reducă decalajul dintre rezultatele cercetării lor de pionierat şi stadiile incipiente ale comercializării, relatează CaleaEuropeană.ro.

Aceştia beneficiază de finanţare de top, deoarece  programul este deschis numai cercetătorilor care sunt sau au fost finanţaţi anterior de Consiliul European pentru Cercetare, prin intermediul granturilor pentru cercetători debutanţi, consolidanţi, avansaţi sau sinergici, se arată în comunicatul oficial, potrivit sursei citate.

Granturile ERC Proof of Concept, în valoare de 150.000 euro fiecare, pot fi utilizate, de exemplu, pentru a verifica viabilitatea practică a conceptelor ştiinţifice, pentru a explora oportunităţi de afaceri sau pentru a pregăti cereri de brevet.

Aşadar, beneficiarii vor promova proiecte în mai multe domenii: un model biopsihosocial pentru a descoperi şi înţelege căile cauzale ale comportamentelor dăunătoare ale adolescenţilor, utilizarea puterii bulelor pentru a obţine o tratare mai durabilă a apelor uzate şi un proces care să ajute medicii să citească şi să analizeze ADN-ul în timp real.

„S-a încheiat o nouă rundă de granturi ERC pentru demonstrarea conceptului, finanţate de Orizont Europa. Această finanţare suplimentară îi ajută pe beneficiarii granturilor ERC să reducă decalajul dintre cercetarea de frontieră şi piaţă, aducând beneficii concrete industriei şi răspunzând nevoilor societale din Europa şi din afara acesteia”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret. 

Potrivit sursei citate, un sondaj recent arată că cercetătorii cărora li s-au acordat granturi pentru demonstrarea conceptului au un spirit antreprenorial deosebit. 

Similare
RECOMANDĂRI