Uniunea Europeană oferă suport pentru dezvoltarea durabilă a sistemului de transport public al municipiului Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uniunea Europeană oferă suport pentru dezvoltarea durabilă a sistemului de transport public al municipiului Chişinău

Chişinăuienii vor beneficia de servicii de transport urban mai sigur, mai incluziv şi mai eficient în urma implementării proiectului UE „MOVE IT like Lublin” - iniţiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chişinău.

Proiectul „MOVE IT like Lublin” - Iniţiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din mun. Chişinău, finanţat de Uniunea Europeană, a fost lansat la 19 ianuarie şi are drept scop îmbunătăţirea sistemului de transport public din municipiul Chişinău, implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chişinău şi Primăria oraşului Lublin din Polonia.

Proiectul va fi implementat până în anul 2025 şi va oferi sprijin pentru a transforma serviciilor de transport public din oraş într-un sistem de transport mai incluziv, mai sigur, mai rezistent şi mai durabil. Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.500.000 Euro, dintre care 3.325.000 Euro este contribuţia Uniunii Europene în formă de grant, iar 175.000 Euro sunt alocaţi de către primăria municipiului Chişinău.

Parteneriatele dintre oraşele din Uniunea Europeană şi vecinii săi sunt foarte importante, deoarece contribuie la îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale cetăţenilor. Colaborarea strânsă cu statele membre ale Uniunii Europene aduce beneficii economice, sociale şi de mediu. Acest proiect finanţat de UE reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Republica Moldova, şi în special pentru oraşul Chişinău, de a  coopera cu parteneri din Polonia pentru a implementa cele mai bune practici şi experienţe ale Uniunii Europene pentru dezvoltarea durabilă a mobilităţii urbane şi pentru a obţine rezultate tangibile în beneficiul locuitorilor şi vizitatorilor oraşului. Avem încredere că rezultatele preconizate ale proiectului vor contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, aceasta fiind principala prioritate a cooperării dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova.”, a declarat Gintautas Baranauskas, reprezentantul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

 

Similare
RECOMANDĂRI