Încă o moarte misterioasă în Rusia. Directorul staţiunii de schi Gazprom a căzut de pe o stâncă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă o moarte misterioasă în Rusia. Directorul staţiunii de schi Gazprom a căzut de pe o stâncă

Directorul general al Krasnaia Poliana, staţiunea de schi a gigantului Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă. Andrei Krukovski se află la conducerea staţiunii din 2019.

Presa din Rusia scrie că acesta a murit după ce a căzut de pe o stâncă, în drumul către cetatea Achipsinskaia, scrie digi24.ro

„Directorul general al staţiunii Krasnaia Poliana, Andrei Alekseevich Krukovski, a murit tragic. A iubit munţii şi şi-a găsit liniştea în ei. Tragedia a avut loc pe drumul către cetatea Achipsinskaia, ca urmare a căderii şi a rănilor incompatibile cu viaţa”, a anunţat agenţia de presă rusă TASS.

Circumstanţele accidentului lui Krukovski urmează să fie acum investigate de anchetatori.

„În cazul decesului unui bărbat de 37 de ani în cartierul Adler al oraşului Soci, departamentul de investigaţii teritoriale al ICR din regiune efectuează o investigaţie. Anchetatorii efectuează verificările necesare, măsuri menite să stabilească toate împrejurările incidentului. A fost programată o examinare medico-legală. La finalizarea verificării, se va lua o decizie procedurală”, a declarat pentru TASS Departamentul de Investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Rusiei pentru Teritoriul Krasnodar.

Ministrul rus al Resurselor Naturale, Alexander Kozlov, şi-a exprimat condoleanţe familiei şi prietenilor lui Krukovski, subliniind marea sa contribuţie la dezvoltarea turismului la Soci, mai scrie TASS.

Cel puţin cinci oligarhi ruşi s-ar fi sinucis începând cu sfârşitul lunii ianuarie

Cel puţin cinci oligarhi ruşi s-ar fi sinucis începând cu sfârşitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei ar fi ucis membri ai familiilor lor înainte de a-şi lua viaţa, relatează CNN. Patru dintre aceştia aveau legături cu gigantul energetic rus de stat Gazprom sau cu una dintre filialele sale.

Un director executiv de top de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninski, în apropiere de Leningrad, în 30 ianuarie 2022, potrivit RIA Novosti. Conform sursei citate, la faţa locului a fost găsit un bilet de adio, iar anchetatorii investighează moartea ca fiind o sinucidere. Radiodifuzorul naţional rus RenTv a identificat bărbatul ca fiindLeonid Shulman, şeful departamentului de transport al Gazprom Invest.

La doar o lună distanţă, pe 25 februarie, un alt director de top de la Gazprom, Alexander Tiulakov, a fost găsit mort în acelaşi sat, în garajul său, potrivit Novaya Gazeta, un ziar rus independent. Novaya Gazeta a raportat că acesta s-a sinucis.

Vladislav Avaiev, fostul vicepreşedinte al Gazprombank, a fost găsit mort împreună cu soţia şi fiica sa în apartamentul său din Moscova pe 18 aprilie, potrivit agenţiei de ştiri ruse de stat TASS. Citând o sursă din cadrul forţelor de ordine, TASS a afirmat că autorităţile investighează moartea soţilor Avaiev ca fiind o crimă urmată de sinucidere.

Doar o zi mai târziu, pe 19 aprilie, Serghei Protosenia, fost director la producătorul de gaze Novatek, deţinut parţial de Gazprom, a fost găsit mort în locuinţa sa din Lloret de Mar, alături de soţie şi de fiica sa.

Similare
RECOMANDĂRI