10 şefi de tren şi însoţitori de vagon de la CFM, deferiţi justiţiei pentru acte de corupţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

10 şefi de tren şi însoţitori de vagon de la CFM, deferiţi justiţiei pentru acte de corupţie

Procuratura Anticorupţie informează că, la 04 mai 2022 a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a 4 şefi de tren şi 5 însoţitori de vagoane, învinuiţi în săvârşirea infracţiunii de corupere activă (art. 325 alin. (1) din Codul penal) şi a secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcţiei pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, învinuit în săvârşirea infracţiunii de corupere pasivă (art. 324 din Codul penal).

În cadrul urmăririi penale efectuate de organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie sub conducerea Procuraturii Anticorupţie au fost administrate probe inclusiv înregistrări audio şi video care dovedesc faptul transmiterii de către şefii de tren şi de însoţitorii de vagon a diferitor sume de bani secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcţiei pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

Mai exact, banii erau transmişi pentru a întreprinde acţiuni în vederea diminuării gravităţii sancţiunii disciplinare (consultarea asupra explicaţiilor care urmează să le dea comisiei, convingerea membrilor comisiei de a aplica o sancţiune disciplinară mai blândă etc.) pasibile a fi aplicate numiţilor pentru transportarea în exces a bagajului fără încasarea plăţii pentru transportare, încălcări comise în perioada lunilor octombrie - noiembrie 2019, constatate de instituţiile responsabile ale Federaţiei Ruse.

Menţionăm că, şapte din cele zece persoane trimise în judecată au fost anterior condamnate pentru diferite infracţiuni.
Similare
RECOMANDĂRI