11 000 de euro mită pentru a influenţa un judecător. Şefa Serviciului raional de arhivă Soroca şi o asistentă socială, reţinute de CNA
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

11 000 de euro mită pentru a influenţa un judecător. Şefa Serviciului raional de arhivă Soroca şi o asistentă socială, reţinute de CNA

Şefa Serviciului raional de arhivă Soroca şi o asistentă socială au fost reţinute de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-o cauză penală, pornită pe trafic de influenţă. Funcţionarele sunt bănuite că ar fi extorcat şi primit 11 000 de euro de la mama unui inculpat pentru a rezolva un dosar penal, iniţiat pe circulaţie ilegală a drogurilor, care se afla în instanţa de judecată.

Potrivit denunţătorului, cele două bănuite ar fi susţinut că pot influenţa magistratul, în gestiunea căruia se afla dosarul şi că îl pot determina să adopte o sentinţă mai blândă în privinţa inculpatului. Pentru serviciile judecătorului, dar şi celor de intermediere, femeile  ar fi pretins şi primit 11 000 de euro.

În această dimineaţă, funcţionarele au fost reţinute pentru 72 de ore, urmare a percheziţiilor desfăşurate de ofiţerii şi procurorii anticorupţie. Dacă vor fi găsite vinovate de trafic de influenţă, ele riscă o pedeapsă de până la 7 ani de privaţiune de libertate sau amendă penală de până la 200 000 de lei. La moment, sunt întreprinse şi alte acţiuni în cadrul cauzei. 

Serviciul Nord al Procuraturii anticorupţie conduce urmărirea penală.

Similare
RECOMANDĂRI