17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane şi copii. Riscă ani grei de închisoare sau detenţie pe viaţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane şi copii. Riscă ani grei de închisoare sau detenţie pe viaţă

Doar în ultima săptămână a lunii martie a anului curent, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de persoane a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cinci dosare penale de învinuire a 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane şi trafic de copii.

Victimele, 20 la număr, dintre care 14 sunt minore, au fost exploatate sexual. Inclusiv o victimă din Tadjikistan, care a fost exploatată atât în Rusia, cât şi în R. Moldova.
 
Într-un alt dosar victima a fost exploatată cu utilizarea tehnologiilor informaţionale, fiind şantajată cu publicarea pozelor ei intime. Unele dintre faptele deferite justiţiei datează cu anul 2003, 2008 – perioadă care însă nu a constituit un impediment pentru procurori şi ofiţeri în vederea acumulării probelor suficiente şi trimiterea dosarului în judecată.
 
Deşi, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale învinuiţii beneficiază de prezumţia nevinovăţiei, la solicitarea procurorilor PCCOCS în privinţa a şapte persoane a fost aplicat arestul, în scopul desfăşurării obiective a investigaţiilor şi evitării eschivării lor.

Potrivit legii, infracţiunile pentru care învinuiţii sunt trimişi pe banca acuzaţilor sunt deosebite de grave şi excepţional de grave şi sunt pedepsite cu termene de până la 20 ani închisoare, iar în cazul a 13 din cei 17 învinuiţi, pentru faptele de care sunt acuzaţi  aceştia riscă chiar şi detenţiune pe viaţă.
Similare
RECOMANDĂRI