Automobilul, în valoare de aproape jumătate de milion de lei, al unui şef de secţie al Institutului Oncologic a fost preluat în administrare de ARBI a CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Automobilul, în valoare de aproape jumătate de milion de lei, al unui şef de secţie al Institutului Oncologic a fost preluat în administrare de ARBI a CNA

Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA a preluat în administrare automobilul, care aparţine unui şef de secţie din cadrul Institutului Oncologic, după ce procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe acesta. Este vorba despre o maşină de model BMW, estimată la 445 de mii de lei. Ridicarea unităţii de transport s-a efectuat în cadrul cauzei penale, pornite pentru fapte de corupere, în care medicul este învinuit că ar fi pretins şi primit de la fiica unei paciente 50 000 de lei pentru a grăbi spitalizarea mamei sale.

Într-o notă informativă, ARBI anunţă că, în prezent,  în administrarea Agenţiei se află 33 de mijloace de transport, în valoare totală de circa 9 milioane de lei, dintre care 23 de autoturisme, 6 autocamioane şi 4 remorci.

Printre cele mai scumpe sunt un „Porsche Cayenne”, de aproximativ 1 milion de lei, o „Mazda CX5” din 2020, un  „Audi A6”, un ”Mercedes GL500”, şi o „Kia Sorento” – toate estimate la preţul de  circa jumătate de milion de lei fiecare. Majoritatea bunurilor au fost indisponibilizate în cadrul cauzelor penale, pornite pe infracţiuni de spălare de bani şi escrocherie, în vederea reparării prejudiciilor materiale, cauzate prin infracţiune, asigurării măsurii de confiscare specială sau confiscare extinsă şi garantării executării pedepsei amenzii.

ARBI mai notează că, în baza hotărârilor judecătoreşti, a asigurat procesul de comercializare a două mijloace de transport - un autoturism de model „Porsche Cayenne”, anul fabricării 2013, vândut la preţul de 653 903,29 lei şi o „Skoda Kodiaq”, anul fabricării 2017, comercializat la preţul de 423 225,00 lei. Mijloacele băneşti obţinute din valorificarea autoturismelor nominalizate au fost transferate pe conturile trezoreriale, gestionate de Agenţie. ARBI a înaintat mai multe demersuri în adresa organelor procuraturii şi organelor de urmărire penală privind iniţierea procedurilor de valorificare în privinţa altor 19 mijloace de transport, puse sub sechestru, atât pe cauzele penale conexe cu frauda bancară, cât şi pe alte cauze penale.
 
Similare
RECOMANDĂRI