Bărbatul învinuit că a organizat contrabanda cu avionul AN-2 depistat în septembrie, eliberat de judecători. PCCOCS va contesta decizia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bărbatul învinuit că a organizat contrabanda cu avionul AN-2 depistat în septembrie, eliberat de judecători. PCCOCS va contesta decizia

Capul grupului criminal învinuit de faptul că a organizat contrabanda cu avionul AN-2 depistat în septembrie 2021 – eliberat de judecători. Procurorii PCCOCS vor contesta încheierea judecătorească.

Sâmbăta, 23 aprilie 2022, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a decis faptul că plasarea în arest preventiv este o măsură prea severă pentru capul grupului criminal organizat al cărui avion de tip AN-2, vizat în contrabandă, a fost capturat în septembrie 2021.

Prin urmare, magistraţii au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, chiar dacă procurorii au prezentat suficiente probe pentru plasarea făptuitorului în arest preventiv.

Astfel, procurorii vor contesta această măsură dispusă de judecători şi vor reitera solicitarea iniţială de plasare a acestuia în arest preventiv, inclusiv din motivul că asupra învinuitului, acuzat de comiterea infracţiunii cu caracter transfrontalier, planează riscul eschivării, după ce a evadat de la locul comiterii faptelor investigate, s-a ascuns de oamenii legii şi a fost anunţat în căutare.

Acesta este acuzat de către procurori pentru organizarea comiterii a trei infracţiuni: contrabandă, trecerea ilegală a frontierei de stat şi survolarea ilegală a spaţiului aerian. În comiterea acestor infracţiuni sunt implicaţi şi cetăţeni străini, dintre care unii deja au fost deferiţi justiţiei. Pe parcursul investigaţiilor, învinuitul beneficiază de garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumţia nevinovăţiei.
Similare
RECOMANDĂRI