Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cazurile mari de corupţie, discutate la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate

Subiectul combaterii corupţiei mari a fost discutat astăzi la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, convocată de preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu.

La şedinţa de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate au participat reprezentanţi ai Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie şi Serviciului de Informaţii şi Securitate. Responsabilii au vorbit despre impedimentele în procesul de investigare a furtului miliardului, dar şi a altor fraude mari şi abuzuri. Membrii Consiliului Suprem de Securitate au elaborat un plan pentru a îmbunătăţi conlucrarea instituţiilor responsabile de soluţionarea cazurilor mari de corupţie care ar permite avansarea în procesul de recuperare a banilor furaţi din bugetul de stat.

Ministerul Justiţiei a fost îndemnat să propună modificări în legislaţie pentru a reduce abuzurile în procesele de investigare şi de examinare a cauzelor penale ajunse în instanţă.

Procuratura Generală va trebui să adopte strategii care să accelereze investigarea fraudelor şi cazurilor de corupţiei la nivel înalt.
Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui la rândul său să-şi consolideze efortul de asigurare a integrităţii judecătorilor. Iar Parlamentul va trebui să adopte în mod prioritar modificările legislative necesare pentru a accelera examinarea cauzelor în instanţă.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Am făcut nişte concluzii pentru toate instutuţiile, înclusiv recomandări de ordin legislativ care urmează să fie aprobat sau modificări legislative care urmează să fie aprobate în viitorul apropiat, am discutat despre cum instituţiile pot coopera şi trebuie să coopereze mai bine pentru ca să vedem finalitate pe aceste dosare, am discutat inclusiv despre impedimente pe care le avem in cooperarea internaţională. Resurse scoase din ţară sau chiar hoţii principali sunt plecaţi din ţară.”
Similare
RECOMANDĂRI