CSM a aprobat cererea de demisie depusă de preşedintele CA Chişinău, magistratul Vladislav Clima
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CSM a aprobat cererea de demisie depusă de preşedintele CA Chişinău, magistratul Vladislav Clima

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat în cadrul şedinţei de vineri, 18 martie, cererea de demisie depusă de către preşedintele Curţii de Apel (CA) Chişinău Vladislav Clima. Decizia a fost adoptată cu 7 voturi pro a membrilor CSM.

Cererea de demisie a fost depusă de preşedintele Curţii de Apel (CA) Chişinău, magistratul Vladislav Clima la 17 martie. În cererea de demisie, magistratul Clima nu a indicat motivele plecării din sistemul judecătoresc, scrie zdg.md.

La 5 mai 2021, fostul deputat comunist, activistul Grigore Petrenco a formulat o cerere către Preşedinţie prin care i-a solicitat preşedintei R. Moldova, Maia Sandu, să anuleze decretul din 2 septembrie 2020 prin care judecătorul Vladislav Clima a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău.

În argumentarea solicitării făcute, Petrenco a acuzat conflicte de interese între judecătorul Veaceslav Clima şi două membre ale Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Carolina Ciugureanu-Mihailuţă şi Elena Belei. Activistul a menţionat că cele două membre al CSM ar fi trebuit să se abţină de la procedura de vot în cazul lui Clima întrucât acestea se aflau atunci în conflicte de interese cu judecătorul.

Similare
RECOMANDĂRI