Doi bărbaţi din sudul republicii - reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale în privinţa a patru cetăţeni din Turcia, care intenţionau să ajungă la muncă în Polonia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi bărbaţi din sudul republicii - reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale în privinţa a patru cetăţeni din Turcia, care intenţionau să ajungă la muncă în Polonia

Poliţiştii de frontieră au reţinut doi bărbaţi - membri ai unui grup criminal organizat, care se angajaseră să faciliteze călătoria a patru cetăţeni din Turcia spre Polonia, prin Ucraina, cu paşapoarte ale cetăţeanului Republicii Moldova falsificate.

Cetăţenii turci nu pot călători în Uniunea Europeană fără vize. Iar pentru ca să-şi atingă scopul propus, cei patru bărbaţi au sosit în Moldova în ianuarie, în calitate de turişti şi s-au cazat la hotel. Ulterior, grupul criminal a întreprins un şir de acţiuni ilegale de pregătire a migraţiei ilegale, inclusiv le-a pus la dispoziţie paşapoarte moldoveneşti falsificate. Pentru serviciul ilegal prestat, aceştia au perceput de la fiecare din victime a câte 4000-6000 EUR.

Însă, cetăţenii turci au fost deconspiraţi la traversarea frontierei spre Ucraina, prin punctul de trecere de la Ceadâr-Lunga. Ulterior, aceştia au cooperat cu autorităţile de investigaţie, pentru stabilirea persoanelor responsabile de această infracţiune. Drept rezultat al cooperării acestora şi altor probe acumulate, oamenii legii au desfăşurat marţi şase percheziţii la Comrat, Vulcăneşti şi Cantemir.

Urmare a percheziţiilor, doi membri ai grupului criminal au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Aceştia au şi un istoric infracţional - un bărbat a fost cercetat pentru dezertare, iar în privinţa celui de-al doilea, în 2016 a fost trimis în instanţa de judecată un dosar penal de învinuire pentru infracţiunea care incriminează confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale. În etapa imediat următoare, procurorii PCCOCS vor solicita arestarea lor preventivă, pentru continuarea obiectivă a investigaţiilor şi stabilirea complicilor, timp în care  aceştia beneficiază de prezumţia nevinovăţiei.

Anterior, cu sprijinul Ambasadei Turciei la Chişinău, cei patru cetăţeni turci s-au reîntors acasă.
Similare
RECOMANDĂRI