Dosarul celor peste 87.000 ţigări de contrabandă depistate la Sculeni: Un tânăr de 29 de ani, trimis în judecată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dosarul celor peste 87.000 ţigări de contrabandă depistate la Sculeni: Un tânăr de 29 de ani, trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaţilor tânărul de 29 de ani, care în noaptea de 8 ianuarie curent a încercat să scoată din ţară, fără să declare, peste 87.000 ţigări la punctul de trecere a frontierei Sculeni.

Acestea au fost depistate de angajaţii Poliţiei de Frontieră, camuflate în praguri, în aripi, în barele de protecţie şi în puntea din spate a automobilului pe care învinuitul îl conducea, urmare a unui control suplimentar. Captura de ţigări a fost indisponibilizată, iar asupra automobilului a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lui ulterioare, ca bun care a fost folosit la comiterea tentativei de contrabandă.

Tânărul este cetăţean al R. Moldova, domiciliat în Chişinău, care deţine şi cetăţenia României. În privinţa altor persoane implicate, urmărirea penală continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Potrivit legii penale, contrabanda cu mărfuri accizate se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 10 ani. Până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale, însă, potrivit legii acesta se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.
Similare
RECOMANDĂRI