Ex-directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, învinuit de îmbogăţire ilicită. Procurorii anticorupţie au descins cu percheziţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ex-directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, învinuit de îmbogăţire ilicită. Procurorii anticorupţie au descins cu percheziţii

Fostul director al Agentiei Relaţii Funciare şi Cadastru, Anatolie Ghilaş, este învinuit de îmbogăţire ilicită. Procurorii Anticorupţie au început o anchetă şi în această după-amiază au fost supuse percheziţiilor cinci imobile şi un automobil ale fostului funcţionar public.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale: „În rezultatul percheziţiilor au fost ridicate documente şi telefonul mobil al acestuia care urmează a fi cercetate în cumul cu alte probe administrate în acest caz. Mai mult ca atât, ex-directorul Agenţiei vizate i-au fost aduse la cunoştinţă înnvinuirea în săvârşirea infracţiunii de îmbogăţire ilicită, respectiv în cadrul audierilor acesta a pledat ca fiind nevinovat şi a refuzat de a face careva declaraţii respectiv investigaţiile pe acest caz continuă.”

După ce a fost 10 ani director al Agenţiei relatii funciare şi cadastru, Anatolie Ghilaş şi-a dat demisia anul trecut. Ca funcţionar la stat a adunat o avere impresionantă - câteva case de lux în Chişinău, spaţii comerciale, o clădire cu mai multe birouri şi vile de malul Nistrului. Anatolie Ghilaş a fost deputat al Partidului Democrat din Moldova în perioada anilor 2009-2011. El este naşul fostului premier Vladimir Filat la căsătoria cu prima soţie.
Similare
RECOMANDĂRI