Filieră de contrabandă cu ţigări – destructurată de autorităţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Filieră de contrabandă cu ţigări – destructurată de autorităţi

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, angajaţii Poliţiei de Frontieră în comun cu Procuratura Anticorupţie, cât şi în conlucrare cu organele de resort din România, au desfiinţat un grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, constituit din 15 persoane.

Membrii grupării aveau roluri bine determinate, iar pentru a pune în aplicare activitatea infracţională aceştia operau în comun cu o altă grupare care prelua marfa, transbordată prin contrabandă.

Pe parcursul a şase luni a fost cercetată activitatea infracţională a grupării criminale. Perioadă în care s-a documentat 5 (cinci) livrări controlate a ţigărilor peste segmentul „verde” al frontierei de stat. În acest sens, fiind acumulate probe relevante şi desfăşurate reţineri în flagrant.

Totodată, a fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acţiuni de corupere a angajaţilor Poliţiei de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea frontierei). Poliţiştii de frontieră erau remuneraţi cu sume între 4.000-7.000 euro, pentru organizarea fiecărei treceri clandestine.

În cadrul operaţiunii, de către echipa de documentare au fost desfăşurate 12 percheziţii în mai multe localităţi  din regiunea de nord a Republicii Moldova,  fiind reţinute patru persoane.

Figuranţii sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani. În fapt, persoanele procurau şi depozitau marfa în apropierea frontierei ca ulterior să o transporte ilegal peste frontiera de stat.

 
Similare
RECOMANDĂRI