Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrii CSM au aprobat astăzi cerererile de demisie a patru judecători din Republica Moldova

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat astăzi cerererile de demisie a patru judecători din Republica Moldova. Este vorba despre Vladislav Clima, Tudor Berdilă, Sergiu Bularu şi Ion Cazacu. Tot astăzi, CSM a numit, şase judecători noi care au şi depus jurământul.

Preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Vladislav Clima nu a indicat în cererea de demisie motivul plecării din sistemul judecătoresc.

„Cu 7 voturi pro a membrilor prezenţi Coniliul Superior al Magistraturii hotărăşte se acceptă cererea de demisie a lui Vladislav Clima din funcţia de judecător preşedintele a curţii de apel Chişinău. Se propune preşedintelui Republicii Moldova Vladislav Clima din funcţia de judecător”.

Despre deciziile de demisie a celor 4 magistraţi  - Vladislav Clima, Tudor Berdilă, Sergiu Bularu şi Ion Cazacu, a făcut referiri, pe o reţea socială, şi ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco.

SERGIU LITVINENCO, ministrul Justiţiei: „Consiliul Superior al Magistraturii le-a acceptat şi le-a transmis Preşedintelui ţării pentru emiterea decretelor de demisionare a magistraţilor respectivi”.

Vladislav Clima a fost demis de la şefia Curţii de Apel Chişinău în mai 2021, după ce preşedintele Maia Sandu a anulat decretul prin care acesta a fost numit în funcţie. Clima a dat în judecată Preşedinţia şi a cerut Judecătoriei Chişinău sa verifice legalitatea decretului prin care a fost demis. Pe 31 decembrie 2021, Judecătoria a anulat decretul preşedintelui iar Vladislav Clima a rămas în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI