Plecările din sistemul judecătoresc al R. Moldova continuă. Magistratul Ghenadie Pavliuc şi-a depus demisia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Plecările din sistemul judecătoresc al R. Moldova continuă. Magistratul Ghenadie Pavliuc şi-a depus demisia

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat vineri demisia judecătorului Ghenadie Pavliuc, vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, transmite IPN.

Ghenadie Pavliuc a depus cererea de demisie în cancelaria Consiliului Superior al Magistraturii şi a solicitat examinarea ei lipsa sa. Preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, a declarat abţinere, însă aceasta nu a fost susţinută. Cu votul a şapte membri ai Consiliului, cererea a fost aprobată. Copia hotărârii se remite preşedintelui ţării.

Acum o săptămână, CSM a aprobat cererile de demisie ale preşedintelui Curţii de Apel Chişinău, Vladislav Clima, dar şi a altor trei magistraţi: Sergiu Bularu (care a admis demersul de suspendare a executării pedepsei de către Veaceslav Platon) – de la Judecătoria Chişinău, Tudor Berdilă – de la Curtea de Apel Cahul şi Ion Cazacu – de la Judecătoria Drochia, cu sediul Glodeni. Preşedintele ţării, Maia Sandu, a semnat deja decretele de eliberare.

La începutul acestei săptămâni, a fost admisă cererea de demisie a fostului preşedinte al Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Gheorghieş, cercetat pentru îmbogăţire ilicită.

Citeşte şi: Un judecator de la Curtea Supremă, verificat de ANI după ce au găsit o diferenţă de circa 670 de mii de lei în declaraţia de avere

Similare
RECOMANDĂRI