Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală a renunţat la 21 din cele 91 de funcţii de procurori existente

Procuratura Generală a încheiat procesul de optimizare a structurii instituţiei şi a renunţat la 21 din cele 91 de funcţii de procurori existente. Iniţiativa îi aparţine procurorului general interimar Dumitru Robu, care a declarat că structura organizatorică anterioară era ineficientă. Cu mai multe detalii, vine colega mea, Mihaela Ursu

MIHAELA URSU, reporter TVR MOLDOVA: „În urma optimizării structurii Procuraturii s-a renunţat la o funcţie de adjunct al Procurorului General, la 4 funcţii de şef de Direcţie, 4 funcţii de şef de Secţie şi 12 funcţii de procurori în secţie”.

OPTIMIZAREA STRUCTURII PROCURATURII GENERALE

1 FUNCŢIE DE ADJUNCT AL PROCURORULUI GENERAL
4 FUNCŢII DE ŞEF DIRECŢIE
4 FUNCŢII DE ŞEF SECŢIE
12 FUNCŢII DE PROCURORI ÎN SECŢIE

Din numărul total de funcţii optimizate din cadrul Procuraturii Generale, 9 au fost atribuite Procuraturii Anticorupţie, 5 - Procuraturii pentru Crimă Organizată şi 7 funcţii - Oficiului care reprezintă în instanţă Procuratura municipiului Chişinău.

FUNCŢII REALOCATE

9 FUNCŢII CĂTRE PROCURATURA ANTICORUPŢIE
5 FUNCŢII CĂTRE PCCOCS
7 FUNCŢII CĂTRE OFICIUL PROCURATURII CHIŞINĂU

Concomitent, în Procuratura Generală au fost reduse şi 7 funcţii de consultant al procurorului. 4 funcţii au fost transmise Procuraturii Anticorupţie şi 3 funcţii - PCCOCS.

Prin urmare, au rămas să activeze în funcţia de procuror în Procuratura Generală 69 de procurori şi respectiv 123 de funcţionari şi personal tehnic.

ACTUALA STRUCTURĂ A  PROCURATURII GENERALE

69 DE PROCURORI
123 FUNCŢIONARI ŞI PERSONAL TEHNIC

Reprezentanţii Procuraturii Generale menţionează că, acum structura instituţiei corespunde necesităţilor actuale. Adică, urmează să îndeplinească sarcinile ce ţin exclusiv de stabilirea politicilor la nivel de sistem al Procuraturii. Acum, activităţile ce ţin de domeniul urmăririi penale şi reprezentării învinuirii în instanţele de judecată vor fi realizate doar de către procuraturile specializate şi teritoriale.
 
Similare
RECOMANDĂRI