Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii de la Crimă Organizată au încheiat urmărirea penală într-un nou dosar al fraudei bancare. Au fost trimişi în judecată doi învinuiţi, angajaţi ai holdingul Şor

Au fost trimişi în judecată doi învinuiţi, angajaţi ai holdingul Şor, care, în 2014, au luat 27 de credite de 10 miliarde de lei de la Banca de Economii pe care nu le-au mai restituit. Potrivit informaţiilor, învinuiţii racolau persoane cu probleme financiare şi, în schimbul unor sume de bani, erau constrânşi să devină conducători ai unor companii prin care obţineau fraudulos creditele bancare. Făptaşii nu şi-au recunoscut vina dar riscă până la 15 ani de închisoare. Purtătorul de cuvânt al Partidul Şor, Alina Şargu, a declarat că formaţiunea nu comentează informaţiile.

EMIL GAITUR, purtător de cuvânt al PCCOCS: "Astfel, în 2014 cei doi au racolat patru persoane. Pe numele acestor persoane au fost înregistrate patru întreprinderi, care în mod fraudulos au obţinut de la Banca de Economii creditele bancare vizate. Ulterior, banii au fost transferaţi unor companii nerezidente care aveau deschise conturi bancare peste hotarele Republicii Moldova, sub pretextul achitării în avans a diverselor servicii şi procurări de mărfuri. Ca ultimă etapă a infracţiunii, banii au fost însuşiţi de membrii organizaţiei criminale."
Similare
RECOMANDĂRI