Procurorii PCCOCS au finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul „CFM”, ce a rezultat în prejudicii de aproape 100 milioane lei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Procurorii PCCOCS au finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul „CFM”, ce a rezultat în prejudicii de aproape 100 milioane lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (CFM) a finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul delapidărilor de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), care vizează o persoană din administraţia acesteia, în perioada 2018-2019.

Procurorii acuză persoana de faptul că urmare a depăşirii atribuţiilor de serviciu, întreprinderea nu a încasat venituri de aproape 800 milioane lei: pentru perioada anului 2018 nu au fost încasate peste 400 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 370 milioane lei. Acest fapt, la rândul său, nu a permis acoperirea pierderilor interne înregistrate de CFM din alte activităţi impuse, care au provocat patrimoniului întreprinderii daune în proporţii considerabile, de aproape 100 milioane lei, rezultate din pierderile nete pentru perioada anului 2018 în sumă de peste 73 milioane lei, iar pentru anul 2019 – peste 26 milioane lei.
 
În cadrul urmăririi penale, procurorii PCCOCS, de comun cu angajaţii Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale au identificat şi au sechestrat bunuri mobile şi imobile atât ale persoanei acuzate, cât şi ale membrilor familiei acesteia. Valoarea totală a sechestrelor aplicate depăşeşte suma de opt milioane lei.
 
Rezultatul urmăririi penale declarat a fost obţinut cu implicarea mai multor instituţii cu competenţă pe domenii – Inspectoratul Naţional de Investigaţii, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Curtea de Conturi, Inspecţia Financiară şi Serviciul Fiscal din subordinea Ministerului Finanţelor.
 
Urmează ca procurorii să le prezinte părţilor materialele urmăririi penale pentru informare, astfel încât ulterior dosarul să fie trimis în judecată, timp în care învinuitul se prevalează de prezumţia nevinovăţiei, potrivit legii. În ceea ce priveşte dosarul de bază, urmărirea penală continuă.
Similare
RECOMANDĂRI